گروه فرهنگی منتصرین

«وَ لَیَنْصُرَنَ‏ اللَّهُ‏ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیز»

گروه فرهنگی منتصرین

«وَ لَیَنْصُرَنَ‏ اللَّهُ‏ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیز»

گروه فرهنگی منتصرین

«وَ لَیَنْصُرَنَ‏ اللَّهُ‏ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیز» (سوره مبارکه حج- شریفه 40)
به یقین خداوند به کسانی که او را یاری می کنند، یاری می دهد، بی تردید خداوند نیرومند و توانای شکست ناپذیر است.

دنبال کنندگان ۵ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

۱۰ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۲خرداد

در بیست و پنجمین روز از ماه مبارک رمضان  (1)

اساتید- رمضان

بسم الله الرّحمن الرّحیم

الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین.

 خیلی خوش‌آمدید برادران عزیز، خواهران عزیز؛ بحمدالله جلسه‌ی بسیار خوبی بود امروز و با این مطالبی که دوستان در اینجا بیان کردند -سیزده نفری که صحبت کردند- خوشبختانه یکی از نکاتی که بنده یادداشت کرده بودم که بگویم در این جلسه و آن عبارت بود از درگیر شدنِ دانشگاه با مسائل کشور و چالشهای کشور -که این توصیه‌ی قطعی ما است و حالا ان‌شاءالله شاید یک چند جمله‌ای هم عرض بکنم- در این جلسه تحقّق پیدا کرد. یعنی من میبینم در این جلسه اساتیدی که صحبت کردند، اغلب مسائل عمده‌ی کشور را و چالشهای کشور را مورد توجّه قرار دادند و درباره‌ی آنها حرف زدند؛ مثلاً فرض کنید که مسئله‌ی سینما -که یک مسئله‌ی مهمّی است- مسئله‌ی برجام، مسئله‌ی آب، مسئله‌ی آسیب‌‌های اجتماعی؛ اینهایی که آقایان اینجا صحبت کردند، پرداختن به این مسائل بود؛ و این توصیه‌ی ما است. یا مسئله‌ی خانواده و ازدواج و فرزندآوری، مسئله‌ی صنایع هوا فضا و مقوله‌ی هوا و فضا که مسئله‌ی بسیار مهمّی است؛ مسئله‌ی دیپلماسی علمی؛ یا مسئله‌ی آب، که مسئله‌ی بسیار مهمّی است و اینجا دیدم آقایان به آن توجّه کردند. یا مسئله‌ی نوآوری -که حالا من آن را هم شاید اشاره بکنم- مسئله‌ی اقتصاد و از این قبیل. خب الحمدلله اینها خوب است. بنده وقتی نگاه میکنم و مقایسه میکنم این جلسه‌ی امسالمان را با برخی از جلسات مثلاً هفت هشت ده سال گذشته، میبینم تفاوت خیلی زیاد است، یعنی این نشان میدهد که جامعه‌ی دانشگاهی یک حرکت پیش‌رونده‌ی فکری و انگیزه‌ای را در این سالها انجام داده؛ یعنی من امروز حرکت جامعه‌ی دانشگاهی را، احساس جامعه‌ی دانشگاهی را، انگیزه‌های جامعه‌ی دانشگاهی را، اهتمامها و احساس دردهای جامعه‌ی دانشگاهی را از مثلاً ده سال پیش، پانزده سال پیش میبینم بهتر [شده]؛ این خیلی نکته‌ی مهمّی است. البتّه نمیخواهیم ادّعا کنیم که این مجموعه‌ی حاضر در جلسه‌ی ما همه‌ی جامعه‌ی دانشگاهی‌اند امّا بالاخره مشتِ نمونه‌ی خروارند، یعنی نشان‌دهنده‌ی این هستند که این تفکّر، این احساس در جامعه‌ی دانشگاهی وجود دارد. البتّه وقت کم شده، یعنی بنده آماده شده بودم برای یک وقت بیشتری لکن مجالی نیست، من هم ناچار باید کوتاه صحبت بکنم.

گروه فرهنگی منتصرین
۱۷خرداد

در جوار مرقد مطهر امام راحل  (1)

 رحلت امام

بسم الله الرّحمن الرّحیم

الحمدلله‌ ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام على سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة‌الله‌ فى الارضین. قال الله الحکیم فی کتابه الکریم: هُوَ الَّذىِّ اَنزَلَ السَّکینَةَ فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لِیَزدادُوا ایمانًا مَعَ ایمانِهِم وَ لله جُنودُ السَّماواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَلیمًا حَکیمًا (2)

یاد عظمتها و قلّه‌های بلند و پروازهای معنویِ انسانهای بزرگ، به دلها آرامش و اطمینان و اعتمادبه‌نفس میبخشد. آیه‌ی شریفه، سکینه و آرامش را در دلهای مسلمانان ناشی از فتح و نصرت الهی میداند و آرامش را و اطمینان را و سکینه‌ی قلبی را مایه‌ی تقویت ایمان و ازدیاد ایمان معرّفی میکند؛ دشمن عکس این را و ضدّ این را برای امّت اسلامی و برای جامعه‌ی مؤمن و متحرّک و پویای ما دنبال میکند.

سی‌ سال است از امام بزرگوار، در مثل چنین روزی سخن میگوییم؛ امام یکی از قلّه‌های بلند است و بعد از این هم ملّت ما، امّت ما همواره از امام سخن خواهد گفت و شایسته هم همین است؛ زیرا امام، نماد انقلاب است و این کشور بدون موتور پُرقدرت انقلاب به هدفهای خود، به آرزوهای بزرگ خود دست نخواهد یافت.

گروه فرهنگی منتصرین
۱۳خرداد

تشکیلاتی2

قرآن کریم، نعمتی از نعمتهای بهشتی را ذکر می کند و با این ذکر، ما را مشتاق آن نعمت می کند. این نعمت، نعمت جمع شدن برادران دینی به دور یکدیگر می باشد که به نظرم در تشکیلات است که می شود شیرینی جمع شدن برادران دینی را به صورت جامعی تجربه کرد و لذت آن را چشید. شاید کسی بگوید که ما در غیر تشکیلات هم مانند آن نعمت مذکور، دور هم جمع می شویم. [این نکته] درست است ولی بنده در کلام قیدی داشتم و آن این بود که «به صورت جامع» بهره مند می شویم. در تشکیلات جدا از صفا و صمیمیت، [به] دنبال پیشرفت یکدیگر هستیم؛ در قالب کارهایی فرهنگی در منطقه خود، یا مطالعات دسته جمعی، یا مباحثات مباحث مورد نیاز و مانند آن. اینها پیشرفتهایی است که در جمعهای غیرتشکیلاتی وجود ندارد.

برگرفته از تجربیات مسئول گروه فرهنگی منتصرین

گروه فرهنگی منتصرین
۱۳خرداد

تشکیلاتی

به نظر بنده، یکی از ملاکهای شناخت یک عضو در یک گروه یا یک مجموعه تشکیلاتی این است که هر وقت به هر جلسه ای از جلسات برگزارشده آن فکر می کنیم، آن شخص به صورت یک فرد منظم و فعال در ذهنمان مجسم شود. [در تجسم ما، این شخص] مدام در جلسه نظر می دهد، ساکت نیست و نسبت به مباحث ارائه شده در جلسات نیز بی تفاوت نیست. یعنی تصورمان از آن عضو در مجموعه این است و به نظرم این تصورات از یک شخص، ملاکی است برای تأیید آن شخص [و] آن شخص می تواند فردی مفید برای تشکیلات باشد.


برگرفته از تجربیات مسئول گروه فرهنگی منتصرین

گروه فرهنگی منتصرین
۱۳خرداد

در شب ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السّلام  (1)

اهالی فرهنگ و ادب و هنر

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و الحمدللّه ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنةالله علی اعدائهم اجمعین.

جلسه‌ی شیرین خوبی بود؛ تنها ضعف این جلسه همین بود که چند نفر از دوستان حاضر -از برادران و خواهران- مایل بودند از اشعارشان بخوانند و استفاده کنیم و این توفیق را ما پیدا نکردیم. البتّه وقت هم دیگر گذشته یعنی ساعت الان دوازده و اندی است و بیش از معمولِ این جلسه وقت گذاشته شده؛ دیگر حالا گاهی پیش می‌آید.

‌ما کلّ ما یتمنّی المرء یدرکه

تجری الرّیاح بما لاتشتهی السّفن (2)

گاهی اوقات چیزی که انسان میخواهد پیش نمی‌آید.

اوّلاً شعرهای امشب بسیار خوب بود واقعاً؛ حالا ایشان میگویند «جوانها»؛ تعدادی از حضّار شعرخوان، امشب جوانها بودند و انصافاً هم شعرهایشان خوب و شیوا است؛ 

گروه فرهنگی منتصرین
۱۳خرداد

در روز دوازدهم ماه مبارک رمضان؛ در حسینیه‌ی امام خمینی رحمه‌الله   (1)

 دیدار دانشجویی در رمضان

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابی‌القاسم المصطفی محمّد و علی آله الطّیّبین الطّاهرین المنتجبین سیّما بقیّةالله فی الارضین.

خیلی متشکّرم از برادران و خواهران عزیزی که تشریف آوردند، بخصوص آنهایی که برنامه اجرا کردند و از مجریِ محترم برنامه که جلسه را خیلی خوب تا این ساعت اداره کردند. الحمدلله بیاناتِ گویندگان عزیز، متنوّع بود؛ هم مسائل علمی در بیاناتشان بود و پیشنهادهایی بود که من یادداشت کردم، هم مسائل کشور، مسائل سیاسی، مسائل اجتماعی، انتقاد، گِله، اعتراض، تأیید؛ همه چیز بحمدالله بود؛ یک جلسه‌ی به معنای واقعی کلمه دانشجویی.

البتّه در مجموع این بحثهایی که دوستان -پسران و دختران دانشجو- اینجا کردند، یک نکته برای من خیلی جالب و برجسته است و آن اینکه علی‌رغم گله‌گزاری‌ها و نگرانی‌ها و مانند اینها که [بیان] کردند، جلسه‌ی امروز ما نشان داد که محیط دانشجویی یک محیط بانشاط و زنده است؛ درست عکسِ آن چیزی که دشمنان میخواهند، بیگانگان میخواهند و بعضی وانمود میکنند که «آقا، دانشگاه افسرده است، دانشگاه مأیوس است»؛ نه، دانشگاه زنده است. بله، شماها همه‌ی دانشجوهای کشور نیستید -ما بیش از چهار میلیون دانشجو داریم- مقصودم این نیست که چهار میلیون [دانشجو] در دانشگاه با همین روحیه‌ها وجود دارند؛ این را میدانیم که این‌‌جور نیست امّا یک جریان زنده‌ی فعّالِ پُرتپشی در محیط دانشجویی وجود دارد -با نگاه‌های مختلف، با گرایشهای مختلف امّا همه با انگیزه، با احساس هویّتِ اثرگذار- که این برای من مهم است.

گروه فرهنگی منتصرین
۰۸خرداد

شناسنامه

خالی از لطف نیست که این نکته را یادآوری کنیم که نام هر انسان، نشان دهنده بسیاری از ویژگی ها درباره شخصیت شخصی است که این نام را برای او انتخاب کرده و این امر درباره اسامی شرکتها، خیابانها و میدانها و حتی حیوانات نیز تا حدود زیادی صادق است. برای مثال کسی که نام فرزندش را «خشایار» انتخاب کند، تا حدودی می توان فهمید که میزان دلبستگی این شخص به این نام و شخصیت معروف او در تاریخ ایران باستان چه میزان است و بر همین اساس می توان پی برد که خوراک اندیشه ای او و جامعه پیرامونی اش از چه ترکیبی هستند. ائمه معصومین علیهم السلام نیز به مؤمنان سفارش کرده اند که نام نیکو برای فرزندان خود انتخاب کنید. درباره انتخاب نام گروه فرهنگی منتصرین نیز اراده اعضا بر آن شد تا نامی نیکو که از هویت آن حکایت داشته باشد برایش انتخاب شود. برخی از اعضا، با توجه به سابقه جریان فدائیان اسلام در کار تشکیلاتی، نام گروه شهید نواب صفوی را پیشنهاد دادند. برخی نیز پیشنهاد دادند که نامی از قرآن کریم انتخاب شود. پس از جست وجوهای بسیار، به آیه  45 سوره ذاریات رسیدیم که لفظ مُنتصِرین در آن وجود داشت. معنای کلمه «یاری رسانندگان به یکدیگر» است و از آنجا که اساس کار گروهی و تشکیلاتی را، کمک و یاری به یکدیگر تشکیل می دهد، این نام را شایسته گروه دیدیم. اعضای گروه اعتقاد دارند که جامعه مؤمنان باید به یاری خود بشتابد؛ چرا که به رشته های ولایت میان خود ایمان دارند و آن را تقویت می کنند. کار فرهنگی نیز که کاری زمان بر و نیازمند جریان سازی است بدون احساس پیوند خود با جامعه ایمانی پیرامونی، لطفی نخواهد داشت.

گروه فرهنگی منتصرین
۰۴خرداد

کار باید تشکیلاتی باشد

یکی از فرمایشهای امیرالمؤمنین، امیر بیان، امام علی علیه السلام که شاید خیلی ها شنیده باشند این است که در امور خود نظم را رعایت کنید. اوایلی که مرا به گروه دعوت کردند شاهد بودم که دوستانم درباره این مسئله دقت زیادی به خرج نمی دادند و به همین دلیل، جلسات از نوعی آشفتگی رنج می برد. البته، خود اعضا ظاهراً به این مسئله التفات نداشتند ولی نتیجه این می شد که نوسانات زیادی وجود داشت. منظورم از نوسانات این است که برای مثال، برنامه های جلسه نامشخص بود و نمی دانستیم امروز که می خواهیم در جلسه گروه شرکت کنیم، دقیقا چه کار باید انجام دهیم. یا اینکه اساساً زمان جلسه تا چه میزان ثبات دارد و آیا هر هفته در زمان مشخصی شروع و در بازه مشخصی به پایان می رسد و یا اینکه اعضا تا چه حد به اصل حضور در جلسات معتقد و پایبند هستند. از این نوع سؤالات، بسیار بود. یادم می آید که یک بار مسئول گروه می گفت از ابتدا تشکیل این جمع تلاشم بر این بود که هر هفته جلسه ای داشته باشیم. ولو اینکه محتوای جلسه این باشد که زیارت عاشورایی بخوانیم یا ساعتی با هم گفت و گوی خودمانی داشته باشیم. این کار را که ما در اصطلاح دینی «استقامت» می نامیم ثمره اش این شد که آن جلسات دچار تحول شد و مرحله جدیدی پیش روی گروه قرار گرفت و آن را از «جلسات خودمانی» به «جلسات گروه فرهنگی منتصرین» رساند. اهداف را تعالی بخشید و روحیه اعضایش را ارتقا داد. با خودم فکر می کنم اگر روزی اتفاق می افتاد که آقای مسئول که در آن زمان با دوستانش ایده جلسه هفتگی را پیش می بردند از این استقامت خود دست می کشید چه می شد. حداقلش این بود که تا مدتها خبری از کار تشکیلاتی برای اصلاح فرهنگی منطقه نبود. چون ریشه های تشکیل گروه به حدود 3 سال قبل برمی گردد و جمع کردن چند طلبه و دانشجو کنار هم و نگه داشتن آنها برای مدتی طولانی کاری سخت و طاقت فرساست. این را اضافه کنید به یأسی که بعد از متفرق شدن جمع، سراغ کسانی می آید که قصد انجام حرکتی مشابه داشتند. خلاصه اینکه برای رسیدن این حرکت تا اینجا زحمتهای بسیاری کشیده و عرقهای بسیاری ریخته شده است. استقامت همچنان باید ادامه داشته باشد و امری که آن را ثمربخش تر می کند، داشتن نظم و انتظام در انجام کارهاست. 

گروه فرهنگی منتصرین
۰۳خرداد

رمضان-دیدار مسئولان نظامحضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (چهارشنبه 2 خرداد 1397) در دیدار سران قوا و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام، با اشاره به دشمنی مبنایی، عمیق و مستمر آمریکا با اصل نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران، تأکید کردند: شکست آمریکا در ماجرای اخیر در صورت ادای وظایف مسئولان، قطعی و بدون تردید خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار در سخنان مهمی در دو محورِ «رفتار صحیح در قبال آمریکا، برجام و اروپا» و نیز «لوازم و ضرورت‌های حرکت راهگشای اقتصادی در داخل کشور»، چندین تجربه‌ی عبرت‌آموز در روابط ایران و غرب را یادآوری و تضمین‌های لازم اروپا برای ادامه یافتن برجام را تشریح کردند .رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود از ماه مبارک رمضان به‌عنوان فرصت خاص برای طراوت بخشیدن روح ایمان و معنویت یاد و خاطرنشان کردند: این فرصت برای همه‌ی مردم فراهم است اما این ماه برای نخبگان و مدیران کشور یک امتیاز مضاعف دارد تا با ارتباط بیش از پیش با خدا و تضرع و دعا، معنویت خود را جهت انجام رسالت سنگین مسئولیت، تقویت کنند.

گروه فرهنگی منتصرین
۰۱خرداد

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «جوانان ایرانی، جوانان مؤمن، جوانان انقلابی! آشنایی‌تان با قرآن، اُنستان با قرآن، استفاده‌تان از قرآن را روزبه‌روز بیشتر کنید؛ این مایه‌ی قوّت شما است، این مایه‌ی اقتدار شما است، این مایه‌ی عزّت شما است.» 

۱۳۹۷/۰۲/۲۷



جوان-قرآن


منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی)

گروه فرهنگی منتصرین